Studentlaget fra Paramedic studiet ved OsloMet. Fra venstre: Brage Vasskog Målsnes, Eirik Sjøholt Morsund og Marcus Ravneberg. Foto: Espen Hald

Fra Norge til Polen

Teamet fra Oslo Metropolitan University (OsloMet) var ikke helt ukjente med det å konkurrere når de før helgen dro til Polen i regi av OsloMet for å delta i Mistrzostwa Polski Uczelni Wyższych w Ratownictwie Medycznym (eller oversatt til norsk: Polsk høyere utdanningsmesterskap i akuttmedisinske tjenester).

Laget var i fjor det første studentlaget til å delta på Nasjonalt ambulansemesterskap #EMSNOR2018. De var derfor ikke helt ukjente med konkurransekonseptet i forkant. Gutta innrømmer allikevel at det var annerledes det å skulle konkurrere internasjonalt kontra nasjonalt.

Det var selvfølgelig uvant å måtte snakke engelsk, men kommunikasjonen mellom oss innad i laget var sjeldent et problem. Det var en større utfordring å sikre at dommerne faktisk forsto hvilke tiltak og vurderinger vi gjorde underveis med bruk av riktig fagterminologi. – Marcus Ravneberg


Videre kan de fortelle at Polen har andre retningslinjer, andre medisiner og en del andre tiltak som for eksempel elektrokonvertering (konvertering av hjertearytmi hos pasient red.anm) som gjorde at vi måtte litt ut av komfortsonen.

Vant internasjonal klasse

Til tross for utfordringen med egen komfortsone, språk og retningslinjer endte de med å vinne 1.plassen i den internasjonale delen av konkurransen. Sammenlagt gjorde de det også skarpt, og landet til slutt på en solid 12.plass av totalt 24 deltagende lag.

Men kort oppsummert så er de godt fornøyd med egen innsats.

Dette var utrolig gøy, vi har lært masse underveis og sitter igjen med masse nyttig erfaring vi kommer til å ta med oss videre! Sier gutta samstemt.

Vi gratulerer!Les også: