Historisk konkurranse mellom ambulansepersonell fra Kina og Norge

Alle deltagerlagene etter vel gjennomført sammen med en pasientmarkør i mye bedre form etter god behandling. Foto: EMS Norway

For første gang har kinesisk ambulansepersonell vært i Norge for kompetanseutveksling. I regi av Fagforbundet og hovedtillitsvalgte i Prehospital klinikk ble det arrangert en vennskapelig konkurranse i ambulansemedisin mellom Kina og Norge, etter modell fra Nasjonalt ambulansemesterskap.  

Tekst og foto: Hedda Holth, Oslo universitetssykehus HF

Konkurransen ble avholdt i forbindelse at en kinesisk delegasjon fra en søsterorganisasjon besøkte Norge, blant annet for å lære om yrkeskonkurranser og hvordan vi bruker dette som et ledd i fag -og kompetanseutvikling. Dette er vanlig i Norge, men ikke i Kina. Fra OUS stilte fjorårets studentlag i NM, som nylig vant en internasjonal studentkonkurranse for ambulansepersonell i Polen.

– Vi i Fagforbundet er i likhet med arbeidsgiver opptatt av fag og kompetanseutvikling, da det fører til bedre pasientbehandling. God pasientbehandling er viktig for alle, uavhengig av landegrenser. Dette er verdifull erfaringsutveksling mellom kolleger som daglig yter akuttmedisinsk helsehjelp, og vi er stolte av at vi i samarbeid med OUS har kunne legge til rette for slik kompetanseutveksling mellom ambulansepersonell også internasjonalt nå for første gang, forteller Thomas Renngård, paramedic og klinikktillitsvalgt i Fagforbundet ved Prehospital klinikk.

Les hele saken på Oslo universitetssykehus sin egen nettside (link til sak)

Til opplysning så vant det kineske laget bestående av Intensivlege/Doctor in charge ICU Yuan Mong og Nurse in cardiac surgery ICU Yu Yuanyuan 1.plassen, tett etterfulgt av de norske og det andre kinesiske laget.

Dommerpanelet besto av hoveddommer Marius Bjørndalen fra Norge, Sykehuset Østfold HF og Li Yunfeng fra Kina, Shandong university.

Se bildealbum fra konkurransen under.

Vi gratulerer!Siste innlegg fra aktuelt