Telemarks første ambulansemesterskap leverte

Sjø, Skjærgård og mesterskap i Langesund

Vinnerlaget av Telemark mesterskapet 2019, “Hang-in” (Morten Askevold, Marcus Strøm & Thomas Hagen) Foto: Ems Telemark

På selveste ambulansearbeidernes dag den 21.september gikk startskuddet for EMS Telemark første ambulansemesterskap. – Dette året arrangerte vi mesterskapet i Langesund, og da er naturlig nok temaet sjøen og skjærgård. Vi håper at neste mesterskap kan arrangeres i Øvre Telemark hvor vi har mer fjell og vinterlandskap, forteller Silje Dalen i arrangementkomiteen.

Casene var også preget av årets tema. Det besto blant annet av en stor båtulykke ute i skjærgården bak hotellet. Her bisto Røde Kors med båt, for å gjøre hele scenarioet mest mulig reelt for deltakerne. 

Blant de andre casene som lagene fikk bryne seg på denne dagen var trafikkulykke, hjertestans, psykiatri og en klor-forgiftning. Casen med klor-forgiftning foregikk i teknisk rom under badeparken – dette også for å gjøre scenarioet mer reelt. 


Deltagerlagene 2019

LAG 1: «Sectatores Asklepios» (Kjetil Pettersen, Erik Wendel & Camilla Vibeto)
LAG 2: «Sky is the limit» (Jan Henning Stenstad Olsen, Henriette Karlsen, Kjersti Gunnleiksrud & Sondre Ramtoft)
LAG 3: «SATok» (Nancy Hanssen, Malin Christiansen, Mailen Sommer Andersen & Frida Rogn)
LAG 4: «Hang-in» (vinnerlaget) (Morten Askevold, Marcus Strøm & Thomas Hagen)
LAG 5: «Blue Medics» (Knut Inge Brekka Skoland, Gøran Simonsen & Elisabeth Holst)
LAG 6: «By og land, hand i hand» (Susanne Hegna Lyngmo, Arild Johansen, Lene Himberg & Ottar Høgli) 

Arrangement-komiteen EMS Telemark 2019

Bak fra v.: Espen Tangen, June Smith Hatlø, Morten Lysebo, Linda Kallevik Vikne og Silje Dalen

Takknemlig for all hjelp

Arrangørgruppa, som har bestått av fem personer og ledet av June Smith Hatlø, er takknemlig for alle som har vært med å hjulpet til under gjennomføringen av mesterskapet. – Vi har sikkert hatt nærmere 80-90 frivillige som har hjulpet til underveis for at dette skulle bli en realitet og fortjener en stor takk. Markører fra Røde Kors og Stavern Folkehøyskole, samt Medic Makeup Norway som stilte opp med høyst reell skadesminke.

Det ble også besøk av det splitter nye politihelikopteret og luftambulansen fra Arendal. De kom innom for å vise sin støtte til arrangementet, og gjorde hele arrangementet enda mer publikumsvennlig.  Alt i alt ble det en veldig vellykket dag. Været kunne ikke blitt bedre – og det var masse folk som kom ned for å heie frem deltakerne og se hvordan ambulansetjenesten jobber. Jeg vil kalle hele dagen en skikkelig folkefest!

Mesterskaps-dagen ble behørig avsluttet med en skikkelig bankett på Quality hotel.


Foto: Silje Dalen/ EMS Telemark

Youtube video fra konkurransen:

Video fra Ambulansemesterskapet i Telemark. Av: Kenneth Hansen


Les også: